top of page

Vem är jag?

Jag är kulturvetare med idéhistoria som huvudämne och blev nyligen klar med min masteruppsats om belarusiska broderier. Litteraturvetenskap är såklart ett självskrivet ämne för min del, men jag har också gått en kurs i journalistik vid Poppius journalistskola. Att arbeta som bibliotekarie är ett av de bästa yrken som finns och jag har lång erfarenhet av att arbeta med barn och unga, både på folk- och skolbibliotek. Något av de roligaste som jag gjort är bokkollo och olika lovverksamheter. 

Jag har undervisat barn, unga och vuxna i kreativt skrivande. Har själv gått två kurser i kreativt skrivande, som betytt mycket för mig även på ett självutvecklande plan och är även utbildad skrivarpedagog vid Skurups folkhögskola. Nyligen blev jag klar som coach i läkande skrivande, vilket kan vara ett utmärkt komplement till terapi eller andra behadlingsformer för människor som vill arbeta med sig själva. Jag använder en beprövad metod som heter Write Your Self.

Jag bokar gärna in poesidans på beställning och tar gärna emot olika förfrågningar för att komma ut och föreläsa om belarusiska broderier eller politisk textilkonst. Det går även att boka in föredrag om att läsa och arbeta med barnböcker.

Poesidansen är utformad efter dansa en bok-metoden och fokuserar på sambandet mellan rörelser och ord. Föredragen om att läsa och arbeta med barnböcker grundas på min långa erfarenhet av att arbeta läsfrämjande med barn på bibliotek. Jag har utvecklat en metod, poesisamtal, som har sin utgångspunkt i filosofi för barn. 

För mig är det viktigt med djup och reflektion, lyhördhet och medkänsla och vill att dessa kvalitéer ska genomsyra min professionella verksamhet. Det är också viktigt att använda sig av beprövade metoder så att rummet är en hållande plats. Varmt välkomna att kontakt mig med frågor eller feedback! Vi ses!

spöket i bibblan
gröna skor, äppelstrumpbyxor
snygg vid havet
bottom of page